Mandelsmør

Der skal kun bruges mandler og en foodprocessor i den ene eller anden form, jeg har brugt en el mini hakker, for det var lige hvad der var nærmest.

Hvis du bruger en minihakker vil jeg anbefale 150g mandler, det giver en lille fin portion mandelsmør, hvis man lige skal prøve det af.

Tør rist mandlerne først til de får en smule farve, mandel ristningen kan man sagtens springe over. Lad mandlerne køle lidt af og så er det op med dem i det valgte hakke instrument. Nu skal der bare hakkes løs, det kommer til at tage lidt tid før det begynder at ligne noget. Søg for at massen ikke bare ligger sig op af siderne i hakkeren, hjælp det eventuelt lidt på vej med en ske. Husk at tålmodighed er en dyd, der går altså lidt tid før der sker noget. Men pludselig har man altså mandelsmør, det er en god erstatning til f.eks peanutbutter, jeg har også brugt det som dip til mine grøntsager, det er bare lækkert.

Leave a comment

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.